Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Dina sportfiskebutiker i Värmland

054-54 30 00      Öppettider     Villkor & policy      Kundtjänst

Varukorgen är tom

HEM / Småplock / Dropshot Texas Carolina Finessfiske

Dropshot Texas Carolina finessfiske

Dropshot Texas Carolina Finessfiske är vad vi kan kalla specialmetoder för att tackla ditt bete. Antingen för att kunna fiska i en svår miljö, att fiska statiskt men ändå effektivt i kallt vatten eller för att rigga en mask eller liten jigg på ett effektivt sätt. Att behärska och kunna använda dessa olika metoder tillsammans med de mer vanliga teknikerna är många gånger det som utmärker de riktigt duktiga fiskarna jämfört med “oss” vanliga.

Dropshot Texas Carolina Finessfiske - Nya tekniker som fångar mycket fisk!

Dropshot är ett tackel där sänket hänger längst ner på linan och betet sitter en bit upp. Olika varianter av riggningar finns men det bygger på att betet ska kunna presenteras statiskt, alltså på samma plats under en längre tid. Otroligt effektivt i kallt vatten eller vid trögt fiske.

Texas och Carolina påminner mycket om varandra. Metoder som är framtagna för att effektivt kunna fiska i svår miljö som runt vasar, växtlighet och nedfallna träd. Sänket glider på linan en bit från jiggen vilket gör att denna blir svävande vid spinnstopp. Ofta används offsetkrokar för att undvika bottennapp och liknande.

Finessfiske är ett samlingsnamn för egentligen en rad olika tacklingar som till exempel Neko-rigg. Finessfisket är en teknik som plockas fram när fisket är riktigt svårt. Små beten, presenterade ytterst försiktigt och med en varsam hemtagning. Ofta används olika maskliknande jiggar som omsorgsfullt tacklas och viktas för att presentationen ska bli så verklighetstrogen som möjligt. Även kräftimitationer, larver eller andra “udda” beten används till det här fisket som många gånger är makalöst effektivt.

Allt om fiske - nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev. Det ger dig senaste nytt om fiske, fiskprylar och allt däromkring.

Kontakt

Telefon: 054-54 30 00

E-post: info@bojdaspon.se

Öppettider:

Måndag - fredag 10-18
Lördag 10-13

Böjda Spön Arvika 

Storgatan 34
671 34 Arvika

0570-711 690

Böjda Spön Sunne

Långgatan 12
686 30 Sunne

0565-711 600

Böjda Spön Karlstad

Gräsdalsgatan 16
65343 Karlstad

054-54 30 00

© Böjda Spön AB  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart