Dina sportfiskebutiker i Värmland

054-54 30 00      Öppettider     Villkor & policy      Kundtjänst

Varukorgen är tom

Skruvskallar

Jiggskallar Skruvskallar Shallowskruv för att rigga dina jiggar på rätt sätt! Fisket med gummibeten har exploderat under senare år och det är fullt förståeligt. Inget bete är så variationsrikt som just en jigg. De kan fiskas djupt, i mellanvattnet och ytligt. Allt beror bara på hur du riggar den och med vilken skalle.

Tafsar - Ned heads - Riggar och stinger - Spinnerriggar och Blades - Jiggskallar - Skruvskallar - Shallowskruvar - Beteslås - Fjäderringar - Lekande - Enkelkrok - Trekrok - Offset & dropshotkrokar - Havsfiskekrokar - Pärlor kulor krympslang - Bly sänken vikter - FinessfiskeTexas och Carolinafiske - Dropshot - Spikes - Rasselkammare

Jiggskallar Skruvskallar Shallowskruv - För att rigga dina jiggar på rätt sätt!

En jiggskalle med ryggkrok är den vanligaste kombinationen, speciellt till lite mindre jiggar. Det här ger en välbalanserad jigg som är klar att fiskas med direkt. Vill man även använda en stinger kan denna snaras fast över jiggskallens ögla. Det finns även så kallade “Stand-up” skallar som med sin annorlunda utformning får jiggen att stå på botten. Vilket ska imitera en liten fisk som plockar upp mat på botten. Utformningen på själva jiggskallen finns dessutom i lite olika varianter där simrörelsen blir annorlunda, jiggen sjunker fortare o.s.v.

Skruvskallar är jiggskallar utan krok. Dessa passar väldigt bra på lite större jiggar och speciellt sådana med lite högre profil där en ryggkrok ändå inte skulle sticka upp tillräckligt. En skruvskalle har oftast två öglor, en för beteslåset och en undertill för stingerskrokarna. Även skruvskallarna finns med lite olika utformningar och egenskaper.

Vill du fiska dina jiggar ytligt är shallowskruven rätt val. Det är en skruv gjord av rostfri ståltråd utan någon som helst vikt. Dessa finns i olika grovlekar och längder för att passa flertalet jiggmodeller. Många väljer att rigga alla sina jiggar med shallowskruvar istället för skallar och justerar djupgåendet med lösa vikter med clips som hängs fast i skruven. På så sätt kan en jigg fiskas på flera olika sätt utan att behöva riggas om. Det finns även varianter som Storms R.I.P. system som har anpassade vikter speciellt för detta. Tänk dock på att alla jiggar inte får rätt balans i vattnet när de är riggade med en shallowskruv. Detta märks om jiggen börjar rotera vid invevning.

Växla snabb mellan det du söker då klickar du här:

Tafsar, Ned heads, Riggar och stingerSpinnerriggar och BladesJiggskallarSkruvskallarShallowskruvar

BeteslåsFjäderringarLekandeEnkelkrokTrekrokOffset & dropshotkrokarHavsfiskekrokarPärlor kulor krympslangBly sänken vikter, FinessfiskeTexas och CarolinafiskeDropshotSpikesRasselkammare

Behöver du nya verktyg så klickar du här. Till verktyg

En ny håv till ditt fiske klicka här. Till håvar

Nya boxar behövs alltid klicka här. Till boxar och lådor

Allt om fiske - nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev. Det ger dig senaste nytt om fiske, fiskprylar och allt däromkring.

Kontakt

Telefon Vardagar: 054-54 30 00

Telefon Lördagar: 0565-711 600

E-post: info@bojdaspon.se

Öppettider:

Måndag - fredag 10-18
Lördag 10-13

Böjda Spön Arvika 

Storgatan 34
671 34 Arvika

0570-711 690

Böjda Spön Sunne

Långgatan 12
686 30 Sunne

0565-711 600

Böjda Spön Karlstad

Gräsdalsgatan 16
65343 Karlstad

054-54 30 00

© Böjda Spön AB  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart