Dina sportfiskebutiker i Värmland

054-54 30 00      Öppettider     Villkor & policy      Kundtjänst

Varukorgen är tom

HEM / Trolling utrustning / Paravaner

Paravaner

Paravaner är ytterst värdefulla hjälpmedel för att bredda ditt trollingfiske på både bredden och djupet.

Trollingtillbehör - Flasher och lockskedar - Spöhållare - Paravaner - Linutlösare - Djupriggar - Trollingspön - Trollingrullar - TrollingsetTrollingwobbler - Trollingskedar

Trolling med paravaner är kul!

Djupparavaner fungerar på ett annat sätt. Här bestämmer tyngden på paravanen vilket djup betet kommer att gå på. Paravanen häktas i ditt beteslås och betet hängs i en tafs bakom paravanen. Tafslängden bestämmer du själv men ca 1-1,5 meter brukar vara lagom. Alltihopa släpps sedan ut och kommer då att gå direkt bakom båten. En stor fördel med djupparavaner är att oavsett storlek eller modell av betet kommer det att gå på det djup paravanen drar ned det till. Ibland kan det vara grymt effektivt att skicka ner en ganska liten wobbler på djupet!

För att bredda ditt fiske och kunna fiska med flera spön är spöparavaner otroligt smidiga. Eftersom de inte kräver någon extra fastmonterad utrustning i båten kan de användas från alla båtar, stor som liten. Man släpper ut sitt bete till önskad längd efter båten, häktar fast spöparavanen och släpper ned den i vattnet. Med frikopplad rulle eller mot lös slirbroms får sedan paravanen själv dra ut tills du är nöjd med positionen och drar till bromsen så paravanen stoppas. Nu kommer paravanen själv sträva utåt i vattnet från båten. Om man vill kan man nu lägga ut ytterligare en paravan på samma sida och fortsätta så på båda sidor om båten tills man är nöjd med antal spön. Paravanerna finns för antingen höger eller vänster sida.

När det nappar löser linan ut från paravanen som nu kommer att lägga sig bakåt i vattnet och glida ner mot betet. Ett tips här är att använda en lång tafs med gummipärla som paravanen stoppar mot eller hänga på en extra utlösare på linan någon meter framför betet. Detta för att förhindra att paravanen slår av fisken från betet. Spöparavaner är också väldigt effektiva vid trolling efter skygga fiskar eftersom betet kommer en bit från båten.

Här kan du snabbt välja olika saker inom trollingfisket alla saker.

Vill du komma direkt till Trollingtillbehör, Flasher och lockskedar, Spöhållare, Paravaner, Linutlösare, Djupriggar, Trollingspön, TrollingrullarTrollingsetTrollingwobblerTrollingskedar

Allt om fiske - nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev. Det ger dig senaste nytt om fiske, fiskprylar och allt däromkring.

Kontakt

Telefon Vardagar: 054-54 30 00

Telefon Lördagar: 0565-711 600

E-post: info@bojdaspon.se

Öppettider:

Måndag - fredag 10-18
Lördag 10-13

Böjda Spön Arvika 

Storgatan 34
671 34 Arvika

0570-711 690

Böjda Spön Sunne

Långgatan 12
686 30 Sunne

0565-711 600

Böjda Spön Karlstad

Gräsdalsgatan 16
65343 Karlstad

054-54 30 00

© Böjda Spön AB  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart